21

Actie: gratis kraanwater in restaurants

Gebotteld water veel te duur en funest voor het klimaat

Kraanwater kost een Nederlander 1,20 euro per jaar. Drink je alleen maar water uit flessen dan kost je dat ongeveer 500 euro per jaar. Dat is dus bijna 400 keer zoveel. Dat heeft Hans van Dijk van Milieucentraal voor Kassa uitgerekend. Bovendien is de voetafdruk van water uit flessen ontzettend groot. De CO2-uitstoot van flessenwater is ongeveer 300 keer zoveel als wanneer je water uit de kraan zou tappen.

Juist omdat het water in Nederland van heel goede kwaliteit is, en omdat het zo goedkoop is, start Kassa een wateractie. Restaurants waar gratis kraanwater wordt geschonken kunnen zich aansluiten bij de actie: Gratis Kraanwater. Op de Kassa-site kunt u kijken welke restaurants allemaal meedoen. De eersten hebben zich al gemeld. Onder hen de keten van La Place restaurants in Nederland.

U kunt ook meedoen!
Ook u kunt meedoen aan deze actie. Door in restaurants om een karaf gewoon kraanwater te vragen als u dat wilt in plaats van bronwater. En door restaurants te wijzen op onze site zodat ze zich kunnen aansluiten: gratiswater.vara.nl.

Actiekaartje
Als u dan ergens in een eetgelegenheid gratis kraanwater geweigerd wordt, laat dan een actiekaartje achter bij het afrekenen. Het personeel zal dit lezen en het restaurant kan zich aansluiten bij de actie. Omdat dit een publieksactie is, kan iedereen meedoen. Bestel het vel met kaartjes via gratiskraanwater@vara.nl. Of download hier de kaartjes voor de kraanwateractie! 

In Amerika loopt een vergelijkbare actie:

Geef een reactie

Laatste reacties (21)