Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Actrice racistisch spotje biedt excuses aan

  •  
17-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
debbie300_01.jpg
Lisa Chan speelde rol van banen-pikkende Aziaat in campagnefilm van Nederlands-Amerikaanse Republikein Pete Hoekstra

De Aziatische actrice Lisa Chan heeft haar excuses aangeboden voor het meewerken aan het campagne-spotje van de republikein Pete Hoekstra. Chan speelde de rol van ‘Debbie Spend It Now, een parodie op Hoekstra’s democratische tegenhanger Debbie Stabenow. Ze zegt in de commercial onder meer dat Aziaten alle banen inpikken en bedankt Amerika voor al het geld dat ze kan uitgeven.
Op haar Facebook-pagina schrijft Chan nu:
Als een recentelijk afgestudeerde die altijd heeft gewerkt aan het verbeteren van gemeenschappen en de positie van mensen zonder stem, representeert deze rol op geen enkele manier wie ik ben. Het was absoluut een fout van mijn kant, en één waarvan ik hoop dat na verloop van tijd kan worden vergeven. Ik voel me vreselijk over mijn deelname en ik ben vastbesloten om mijn acties op te lossen.
Chan heeft sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Berkeley en lanceerde eerder ‘The Strive’. Een non-profit organisatie gericht op het versterken van risicojongeren.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.