Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Advocaat benadeelden: OM faalt in zaak Wilders

  •  
07-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
screenshot_TiesPrakken.jpg
Ties Prakken stuurt brief: OM moet aanklacht tegen PVV-leider aanscherpen. Meest strafbare uitspraken staan er niet in. OM had al geen zin in deze zaak
Advocaat Ties Prakken, die optreedt namens een aantal mensen die tegen Wilders aangiften deed, heeft een brief gestuurd naar het OM. Zij wil dat het OM de aanklacht tegen Wilders aanscherpt. Dat vertelt zij donderdagavond in Nieuwsuur.
Ties Prakken vindt het vreemd dat tijdens de zaak uitlatingen van Wilders uit de periode oktober 2006 tot maart 2008 worden bekeken. Volgens de adcvocaat had de officier van justitie naar alle uitingen van vreemdelingenhaat van Wilders van de afgelopen vijf jaar moeten kijken. “Omstreden uitspraken van Wilders over bijvoorbeeld het uitzetten van tientallen miljoenen moslims, een hoofddoekjesverbod en de invoering van een kopvoddentax worden nu door Justitie niet aan de rechter voorgelegd”, aldus Prakken in Nieuwsuur.
Lees hier de brief van Ties Prakken aan het OM

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.