2

&… AEX wint eindelijk van beursgorilla Jacko

Loodzware antieke geldpers gepikt ... OM eist 10 maanden tegen hooligan Wesley

Meer nieuws van vandaag.

Aap

Het aandelenpakket dat ooit gekozen werd door een gorilla heeft voor het eerst in 12 jaar slechter gepresteerd dan de AEX-index, meldt de Volkskrant. Het verlies van beursaap Jacko over 2011 kwam uit op liefst 45,2 procent. Ter vergelijking: de AEX verloor in die periode ‘slechts’ 13,5 procent. De portefeuille werd door de gorilla begin 2000 samengesteld aan de hand van bananen, waarop een labeltje met een beursfonds hing. Sindsdien past een softwareprogramma het pakket elke maand aan, door het apengedrag na te bootsen.
Analistenbureau Iris had er overigens een aantal jaren geleden al schoon genoeg van om iedere keer verslagen te worden door een aap en besloot om de handel van de gorilla grondig uit te vlooien. Het onderzoek leverde ‘tal van onjuistheden en inconsistenties’ op.

Dief

Dieven hebben een antieke industriële geldpers uit 1910 uit een loods in Alkmaar meegenomen. Het apparaat, waarmee munten worden geslagen, was net gerestaureerd voor het Amsterdamse kunstproject Kunst Reserve Bank. Het kunstenaarscollectief dat eigenaar is van de geldpers staat voor een raadsel. “Het ding is loodzwaar en stond in een beveiligde kooi.” (Trouw)

Hooligan

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 10 maanden geëist tegen de belager van keeper Esteban, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De rechtszaak tegen Wesley W. (19) is vanmiddag in Amsterdam begonnen. Hij wordt beschuldigd van poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade en het overtreden van zijn stadionverbod. Wesley is zelf in de rechtbank aanwezig, net als zijn ouders. Voetbalhooligans zijn er niet, wel veel pers, meldt het Parool.

Foto-cc: Spencer Wright

Geef een reactie

Laatste reacties (2)