Laatste update 17:26
29

AfD probeert geschiedenis van eigen homohaat te herschrijven

De extreemrechtse partij Alternative fur Deutschland probeerde deze week letterlijk de geschiedenis te herschrijven en diende een verzoek in om de notulen van het Kamerverslag in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt aan te laten passen, dat meldt de Mitteldeutsche Zeitung. AfD-vertegenwoordiger Andreas Gehlmann had zich namelijk tijdens een bijeenkomst een nogal onverkwikkelijke uitspraak over homoseksuelen laten ontvallen.

Henriette Quade van Die Linke sprak over landen die door de EU-asielwetgeving als ‘veilig’ werden aangemerkt maar dat feitelijk niet zijn omdat homoseksuelen er nog steeds in de gevangenis kunnen belanden:

Voor homoseksuelen in het bijzonder is de veiligheid meer dan onzeker.  Homosexualiteit is verboden en extreem taboe. Wie openlijk leeft als homoseksueel wordt bedreigd met een gevangenisstraf.

Waarop Gehlmann haar onderbrak met de woorden:

Dat zouden we in duitsland ook moeten doen.

Een tweet van Quade met daarin een screenshot van het spreekverslag werd meer dan 800 keer geretweet, waarop AfD een verzoek tot revisie indienden. Volgens een facebookpost van de lokale AfD bedoelde Gehlmann echter niet dat Duitsland homosseksuelen ook maar in de bak moest gooien, maar slechts dat het voor Duitse homoseksuelen ook een taboe zou moeten zijn om voor hun geaardheid uit te komen. Want dat is inderdaad stukken minder homofoob…

AfD-kopstuk zegt dat Duitsers ‘geen Boateng’ als buurman willen

 

Geef een reactie

Laatste reacties (29)