Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Afghaanse politie krijgt pas theorie na jaar vechtles

  •  
25-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Afghanpolicetraining_300.jpg
Les in etische kwesties en mensenrechten in de eerste trainingfase was een eis van de Tweede Kamer 
De nadruk van de politietraining in Afghanistan ligt het komende jaar vooral op basisvechttechnieken. Dat heeft de leider van de Europese politiemissie in Afghanistan gezegd tegen de Deutsche Welle.
De rekruten leren tot eind volgend jaar hoe ze wapens moeten hanteren en controles moeten uitvoeren. Pas daarna komen andere politietaken zoals omgang met reguliere criminaliteit en werkzaamheden op het bureau aan bod. Dat meldt de Volkskrant.
De plannen van Nederland blijken moeilijk haalbaar. De Tweede Kamer was akkoord gegaan met de missie omdat in de eerste acht weken van de basistraining begonnen zou worden met aandacht voor politietaken, rechten van burgers, ethische principes en les in de verhouding tussen politie en bevolking.
EUPOL-chef Fin Jukka Savolainen ziet daar pas de kans toe in de tweede training van ongeveer drie maanden. Hij vindt de ‘kwaliteit’ van de training een latere zorg. De Afghaanse leider van de trainingen streeft er naar om eind 2012 minstens 134 duizend getrainde politieagenten te hebben.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.