Laatste update 15:41
13

De afzwaaiers en losse flodders van defensieminister Bijleveld

In Kee & Van Jole neemt parlementair commentator Peter Kee, tevens politiek redacteur bij Pauw, de minister van defensie Ank Bijleveld onder vuur. Directe aanleiding is haar optreden bij Buitenhof zondag. De minister verklapte daar tussen neus en lippen door een staatsgeheim, namelijk dat Nederlandse inlichtingendiensten de Amerikanen hebben gewezen op Russische beïnvloeding van de presidentsverkiezing in 2016. Dat werd in januari onthuld door Nieuwsuur en de Volkskrant maar is officieel nooit bevestigd. Nu flapte Bijleveld het er alsnog uit en daar zijn de diensten niet blij mee, weet Kee.

Bijleveld beging al eerder een blunder door bij Pauw te beweren dat ze niet in staat was de omstreden militair Marco Kroon een spreekverbod op te leggen. Volgens Kee was ze daar wel degelijk toe bevoegd. Doordat Kroon naar de media stapte met zijn verhaal over hoe hij in Afghanistan persoonlijk een vijand uit de weg ruimde zijn andere defensiemedewerkers en operaties in gevaar gebracht.

Van Jole constateert dat Bijleveld de indruk wekt alsof ze niet haar eigen verhaal verteld maar dat wat haar wordt opgedragen.

Tot slot gaat het ook nog even over de rol van Baudet in de Rotterdamse gemeentepolitiek.

Beluister Kee & van Jole ook als podcast. Of nog beter: abonneer je.

cc-foto: James N. Mattis

Geef een reactie

Laatste reacties (13)