Laatste update 12:41
11

Agenten in München op non-actief om racistische chats

Dertien Duitse agenten, waaronder vijf van het hoofdkwartier van politie in München, worden onderzocht voor hun aandeel in chats waarbij racistische inhoud werd gedeeld. Dit heeft de politie in München bekend gemaakt. De verklaring volgt op eerdere onthullingen over extreemrechtse activiteit binnen de Duitse politie. Strafrechtelijke vervolging wordt nu overwogen door het Duitse Openbaar Ministerie.

De vijf zijn geschorst lopende het onderzoek, acht anderen worden overgeplaatst naar andere locaties vanaf maart. De agenten van het hoofdkwartier uit München behoorden tot een zogenaamd Unterstützungskommando, een speciale eenheid binnen het politiekorps dat zich bezig houdt met het tegengaan van grote rellen. Het bewijs werd gevonden op een telefoon van een van hen, omdat de betreffende agent al verdacht werd in het kader van mogelijk seksueel misbruik.

De chats waar het om gaat bevatten onder andere YouTube-filmpjes met ‘mogelijk antisemitische’ inhoud en een beeld van een swastika, aangebracht in een park in München. Ook zou een video verspreid worden waarin het gebruik van stroomstootwapens op andere medewerkers tijdens een training te zien is, wat tegen de richtlijnen van de Duitse politie ingaat.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)