29

Agenten klagen over hard optreden Rotterdamse politie

Politiebond: 'Zijn we niet te ver doorgeschoten?'

Op de door de Rotterdamse GroenLinks fractieleider, Arno Bonte, gestartte website politieknuppel.nl hebben inmiddels vijf agenten zich beklaagd over de hardheid van het politieoptreden in de Maasstad.

Tegenover het AD verklaart Bonte dat de agenten het niet eens zijn met de ‘repressieve koers’ die zorgde voor extreem hard politieoptreden bij kort op elkaar volgende incidenten. Zo werden tijdens de bekerfinale op het Stadhuisplein terrasbezoekers en passanten, waaronder een zwangere vrouw, in elkaar gemept. Ook werd de traditionele 1 mei demonstratie met geweld ontbonden omdat de deelnemers vlaggen en spandoeken wilden voeren. De politie bestempelde de stokken die daarvoor nodig waren tot ‘wapens’, nam ze hardhandig in beslag en arresteerde deelnemers die daar tegen protesteerden. Op 5 mei werden bezoekers aan het bevrijdingsfestival uitvoerig gefouilleerd. Ook verbaliseren agenten praktisch iedereen die een overtreding begaat.

Volgens Bonte vrezen de klagende agenten dat “door het harde optreden en de vele bekeuringen het draagvlak wegvalt voor het politiewerk.”

Bij RTV Rijnmond zegt de politiebond ANPV zich zorgen te maken: “We moeten ons de vraag stellen of we niet te ver zijn doorgeschoten.”

GroenLinks constateert dat de stad “niet meer gezellig” is en wil een debat aangaan met de instigator van het beleid: burgemeester Aboutaleb. In totaal zijn er al tweehonderd reacties ingestuurd via politieknuppel.nl

 Zie ook:

GroenLinks lanceert site tegen politiegeweld

[Video] Politiegeweld tegen 1-mei-optocht in Rotterdam

Rechtszaak om draconische drooglegging Rotterdam

Geef een reactie

Laatste reacties (29)