Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

AH stopt verkoop varkensvlees vee-industrie

  •  
15-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkens_300.jpg
Vanaf 2011 alleen varkensvlees met keurmerk Dierenbescherming
Supermarktketen stopt de verkoop van varkensvlees afkomstig uit de vlees-industrie. Actiegroep Varkens in Nood staakt rechtszaak tegen het bedrijf.
De Dierenbescherming heeft een keurmerk onder de naam ‘Beter Leven’ waarbij gelet wordt op het welzijn van de productiedieren. Zo mogen varkens niet gecastreerd worden. De actiegroep Varkens in Nood staakt de rechtszaak die wegens deze wrede praktijk tegen de supermarktketen was gestart.
Albert Heijn had tot nu toe een slechte naam als het ging om de verkoop van vlees afkomstig uit de vee-industrie. 
Hans Baaij, directeur Varkens in Nood: “Dit is een grote doorbraak, zeker omdat AH zich met hand en tand in de rechtszaak heeft verzet en aanvoerde dat het onmogelijk was om aan voldoende vlees van ongecastreerde varkens te komen. Dus, een positieve verrassing is het zeker. Wij ijveren als belangenbehartiger van consumptievarkens immers al jaren voor het weren van industrievlees en het stoppen van het castreren van biggen. Albert Heijn heeft als marktleider de macht om een verandering teweeg te brengen in de supermarktbranche en heeft daarom de maatschappelijke plicht om hierin voorop te lopen. “
Lees meer bij Varkens in Nood
cc-foto: Ynskjen

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.