107

Ahmed Marcouch mag Marokkaanse homoboot niet steunen

Oud-raadslid Mouna Jabrane maakt Kamerleden uit voor 'afval' vanwege steun voor homoboot ... Marcouch doet aangifte

Afgelopen zaterdag voer voor het eerst in de geschiedenis van de Gay Pride een Marokkaanse boot mee met de Canal Pride. Een trots momentje voor de organisatoren, voor wie het lang niet altijd even makkelijk is geweest om steun vanuit de Marokkaanse gemeenschap te krijgen. PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch sprak eerder in een groot interview wel zijn steun uit, maar kon door eerder gemaakte afspraken niet meevaren. Dat hij – en PvdA-Kamerlid Khadija Arib die wel meevoer – een boot voor homoseksuelen steunen, is hen op forse kritiek kritiek uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap komen te staan. Marcouch wordt op straat zo nu en dan nageroepen, maar ook welzijnswerker en oud-raadslid (Amsterdam) Mouna Jabrane was het niet eens met het gebaar van solidariteit.

Op haar Facebookpagina noemt Jabrane Marcouch en Arib ‘afval’, omdat ze de boot openlijk steunden.

Al snel nadat Marcouch en anderen Jabrane op haar post hadden aangesproken, kroop ze terug. Ze zou niets tegen homo’s hebben, maar er wel moeite mee hebben dat Marokkaanse homo’s en lesbiennes op de boot traditionele Marokkaanse kledij droegen en de profeet zouden hebben toegezongen. Homoseksueel zijn mag kennelijk van Jabrane, zolang je maar niet Marokkaans en/of moslim bent, of Marokkaanse kleding draagt.

Jabrane stond de afgelopen twee gemeenteraadsverkiezingen op de kieslijst voor De Groenen. Volgens de website zou ze een ‘warm pleitbezorgster’ zijn van de Marokkaanse gemeenschap, die de interculturele dialoog zou willen bevorderen. Ook is Jabrane, die in 1985 naar Nederland kwam, oprichter van de stichting N.O.R., Nederlandse Organisatie voor Remigratie, een stichting die in Nederland illegaal verblijvende Marokkanen helpt terug te keren naar Marokko.

Ahmed Marcouch heeft laten weten aangifte tegen Jabrane te hebben gedaan, meldt AT5. Volgens de politicus zet zij aan tot haat en bewijst haar opmerking te meer hoe diep homohaat geworteld is.

Geef een reactie

Laatste reacties (107)