43

Airbnb gaat Nederlanders helpen hun huis te delen met vluchtelingen

Airbnb, de online dienst waarmee je je huis of een kamer in huis tijdelijk kunt verhuren, biedt wereldwijd al langer de mogelijkheid aan huiseigenaren om een vluchteling tijdelijk onderdak te bieden. Gratis. Na Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Canada, Italië, de Verenigde Staten en Spanje, kunnen binnenkort ook Nederlanders gebruik maken van die optie. Dat schrijft de Volkskrant.

Airbnb werkt samen met onder meer Takecarebnb. Directeur van dat bedrijf, Maja Grcic vertelt aan de Volkskrant dat er inmiddels zo’n honderd matches zijn gemaakt tussen vluchtelingen en verhuurders. Vanaf komende zomer rolt Airbnb het project landelijk uit, de verwachting is dan ook dat het aantal vluchtelingen dat bij Nederlanders thuis wordt ondergebracht, dan zal groeien.

Het COA (Centraal Orgaan voor Asielzoekers) werkte in het verleden samen met Takecarebnb, maar nu de doorlooptijd van asielaanvragen korter is geworden, vindt het COA de samenwerking niet meer zo nodig. Ook is er inmiddels voldoende opvangcapaciteit. Takecarebnb benadrukt echter dat het niet louter gaat om het helpen van mensen in nood met tijdelijke ruimt. “Het gaat ons om integratie. En hoe kan dat beter door mensen met gelijke interesses bij elkaar te brengen?”, aldus Grcic. Samengepakt in een asielzoekerscentrum wonen is toch iets anders dan echt deel uitmaken van de Nederlandse samenleving.

Je opgeven, of meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)