Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Akkoord bereikt over Griekenland

  •  
02-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griekenland-pilaren-300px.jpg
[Update 21:00] EU en IMF zeggen 110 miljard euro toe ... Papandreou waarschuwt voor 'grote offers'
Griekenland heeft een akkoord bereikt met de EU en de IMF. De Griekse premier Papandreou waarschuwr zijn landgenoten dat zij ‘grote offers’ moeten brengen om te voorkomen dat het land failliet gaat.
Tijdens een speciale zitting van het Griekse kabinet bevestigde Papandreou dat hij met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds een akkoord over noodhulp heeft bereikt, zo meldt de NOS.
Papandreou zei er alles aan te doen om een catastrofe af te wenden. Hij legt het bezuinigingsplan vanmiddag voor aan de ministers van Financiën van de eurozone. Die praten over leningen aan Griekenland die de komende drie jaar zo’n 120 miljard euro bedragen.
Update 21:00 : De zestien eurolanden en het IMF lenen Griekenland 110 miljard euro. De ministers van Financiën zijn het daarover in Brussel definitief eens geworden. Het geld wordt in een periode van drie jaar overgeboekt. De eurolanden zorgen voor 80 miljard euro en het IMF levert 30 miljard euro. Nederland draagt zo’n 5 miljard euro bij. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.