31

Al meer dan 100 anti-moslim-acties in Frankrijk

Na terreuraanslagen Parijs: ruim 100 aanvallen op islamitische doelen in Frankrijk ... 1300 cyberaanvallen op Franse websites uit naam van islamitische organisaties

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken maakt melding van 28 acties tegen moskeeën en 88 gevallen van bedreiging. In de dagen direct na de aanslagen waren er al vijftig incidenten. Het is een verdubbeling van wat er voor de aanslagen aan incidenten gebruikelijk was. De gewelddadige acties worden bijgehouden door het Observatorium tegen islamofobie.

Er is onder andere sprake van intimidatie, bedreiging, vandalisme (bijvoorbeeld het bekladden van moskeeën) en brandstichting. Minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken zei ook dat er 1300 cyberaanvallen zijn gepleegd op Franse websites uit naam van islamitische organisaties. Hierbij zijn zowel sites van de overheid als particuliere websites doelwit.

Woensdag maakt het ministerie duidelijk welke maatregelen er genomen worden om internetgebruikers te beschermen tegen bedreigingen.

Le Parisien: 116 actes antimusulmans en France depuis l’attentat contre Charlie Hebdo

Geef een reactie

Laatste reacties (31)