6

Algerije biedt familie Khadaffi vrije doortocht

Het buurland heeft de familieleden opgenomen om humanitaire redenen

De echtgenote, twee zoons en een dochter van Khadaffi verblijven in Algerije. Het land geeft de familieleden een vrije doortocht naar een derde land op grond van humanitaire redenen. Dat meent de nieuwe Libische regering. Algerije erkent de Nationale Overgangsraad niet en zal om die reden een uitleveringsverzoek negeren. Van Khadaffi zelf is nog steeds geen spoor te vinden.

Het zou gaan om Khadaffi’s vrouw Safia, zijn zoons Hannibal en Mohammed en dochter Aisha. De Nationale Overgangsraad wil hen berechten en ziet de opvang door Algerije om die reden als ‘een daad van agressie’. Mohammed, de oudste zoon heeft grote belangen in de telecomsector en Hannibal, de vierde zoon van Khadaffi, is meerdere malen in het nieuws geweest wegens mishandeling. Aisha is omstreden omdat ze kort in een advocatenteam zat van de Iraakse leider Saddam Hussein.

Van Khadaffi en zijn zoons Saif al-Islam en Saadi is nog geen spoor gevonden. Het Italiaanse persbureau ANSA meldde gisteravond dat het andere deel van het gezin zich 140 kilometer ten zuidoosten van Tripoli zou bevinden. Op weg naar Ben Walid zou zoon Khamis zijn omgekomen tijdens gevechten bij Tarhuna.

Volkskrant: Algerije biedt familie Kaddafi doortocht om ‘humanitaire redenen’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (6)