Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alice Walker aan boord Gaza-vloot

  •  
24-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walker_300_01.jpg
Auteur 'The Color Purple' negeert advies Buitenlandse Zaken … Hasna van Joop ook aan boord
Alice Walker, wereldberoemd vanwege haar boek The Color Purple, is van plan mee te varen met de internationale vloot met hulpgoederen die de Israëlische blokkade van Gaza wil doorbreken. Joop-redacteur Hasna el Maroudi zit ook aan boord.
Walke maakt een vergelijking tussen de deelnemers van de vloot en de burgerrechtenactivisten die in de jaren zestig in de VS protesteerden tegen discriminatie, schrijft de Israelische krant Haaretz. Ze neemt brieven mee en zegt dat een aanval op de boten zal zijn als een aanval op de postbode.
Hillary Clinton heeft zich uitgesproken tegen de vloot. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken vindt het protest ‘niet zinvol’. Ze waarschuwt voor het creëren van een situatie waarin Israël met een beroep op zelfverdediging geweld zal gebruiken. Het Israëlische leger heeft bij een eerdere poging de blokkade van Gaza geweldloos te doorbreken negen Turkse activisten gedood.
De Ierse minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Eamon Gilmore heeft Israël opgeroepen zich terughoudend op te stellen tegenover de vloot. 
cc-foto: TEDxRamallah
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.