35

‘Als iedereen elkaar bestrijdt, heeft Nederland een probleem’

CDA-leider Buma kritisch over 'stoere praatjes en mooiweerverhalen'

Het CDA gaat vechten welke voor elke stem. Dat zegt CDA-leider Sybrand Haersma Buma in de Leeuwarder Courant. “We staan voor een korte, zeer steile weg omhoog.’

Het CDA heeft in de Tweede Kamer nu 21 zetels. In de peilingen zitten ze rond de 15 zetels. Buma hoopt daar verandering in te brengen door het CDA verder naar het midden te trekken. 

In het interview zegt hij moed te putten uit het pleidooi van ondernemers om met de vakbonden het poldermodel nieuw leven in te blazen. 

“Als iedereen elkaar bestrijdt, heeft Nederland een probleem. Alleen samen kunnen we de crisis oplossen. Dat zit ’t CDA in de genen.

Buma waakt er voor dat de verkiezingen geen ‘Voice of Holland’ worden. Hij laat zich kritisch uit over ‘stoere praatjes en mooiweerverhalen’. “Het gaat om onze toekomst, ook op de lange termijn”, stelt hij. Maar ‘makkelijke oplossingen’ zijn er volgens Buma niet.

Volkskrant: Buma: Het CDA moet vechten voor elke stem

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)