7

Altan Erdogan nieuwe Hoofd Informatie bij de VARA

Hoofdredacteur Revu treedt per 1 april in dienst

Altan Erdogan, hoofdredacteur van het weekblad Revu, wordt met ingang van 1 april 2010 hoofd Informatieve Programma’s bij de VARA. Hij volgt daarmee Ger Ackermans op, die de functie de afgelopen periode ad interim vervulde.

Erdogan (42) begon zijn journalistieke carrière eind jaren tachtig bij het Haarlems Dagblad. Bij Het Parool (1992-2000) en de Volkskrant (2000-2007) werkte hij in verschillende functies, onder meer als adjunct-hoofdredacteur bij Volkskrant Magazine en hoofdredacteur en bedenker van Volkskrant Banen. De laatste twee jaar was Erdogan hoofdredacteur van Revu. Daar werkt hij momenteel aan een reorganisatie van de redactie.

De VARA begrijpt dat ik deze klus eerst wil klaren, om die reden zijn we uitgekomen op de datum 1 april”, zegt Erdogan. “Dat was voor mij een voorwaarde om ‘ja’ te zeggen tegen deze droombaan, want dat is het.

VARA-programmadirecteur Frans Klein verheugt zich op de komst van Erdogan: “Onze informatieve radio- en tv-programma’s, variërend van ZEMBLA tot Vroege Vogels en van De Ombudsman tot Pauw & Witteman, vormen de ruggengraat van ons programma-aanbod. Altan heeft een ruime journalistieke achtergrond. Ik ben ervan overtuigd dat hij uitstekend in staat zal zijn om onze missie te vertalen naar aantrekkelijke en relevante informatieve programma’s, en daarbij ook te zorgen voor vernieuwing.”

Geef een reactie

Laatste reacties (7)