Laatste update 10:40
11

Amazon verkoopt Mein Kampf als survivalgids voor het witte ‘ras’

De grote Amerikaanse verkoopsites Amazon, Walmart, Barnes and Noble en Books-A-Million verkopen Adolf Hitlers Mein Kampf, waarin de Joden worden neergezet als zondebok voor alle problemen op de hele wereld, als een gids voor “wat we moeten doen als we willen overleven als een volk en een ras”, dat meldt Huffpo.

De omschrijving van het boek is bizar enthousiast en prijst ‘wit verzet’ en ‘ wit nationalisme’ als “de basis en vrucht voor het behoud van ons ras”. Daarnaast wordt het boek verkocht voor het bedrag $14.88, een getal dat zwaar symbolisch is voor neo-nazi’s. Het getal 14 refereert aan de bekende 14 woorden: “We moeten het bestaan van ons volk en een toekomst voor witte kinderen veiligstellen.” 88 staat voor ‘Heil Hitler’ (de H is de achtste letter van het alfabet).

De productbeschrijving beschrijft de vele exemplaren die er al verkocht werden en het feit dat de vertaling door James Murphy de ‘officiële vertaling van de Nazi-partij’ is. De omschrijving afkomstig te zijn van Metal-Inex, een uitgever in ruste die gespecialiseerd was in boeken die het fascisme bewierookten. Amazon heeft de beschrijving inmiddels aangepast, na vragen van Huffpo. De woordvoeder wilde niet zeggen hoe het mogelijk was dat dergelijke pro-nazi retoriek op de website was beland.

Cc-foto: Glen Bowman

Geef een reactie

Laatste reacties (11)