Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amazonegebied kan klimaatverandering niet bijhouden

  •  
08-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parrot-2756488_640
Hoewel het regenwoud in het amazonegebied haar uiterste best doet zich aan te passen aan veranderende klimaatsomstandigheden, lukt het haar niet bij te blijven. Die conclusies wordt getrokken door een groot team van wetenschappers dat onderzocht wat er zoal veranderd is in de afgelopen dertig jaar onder de verschillende soorten die daar groeien. Een van de bevindingen is dat de biodiversiteit in het woud zal verminderen. Dit meldt De Volkskrant.
Op meer dan honder plekken in het gebied zijn tests gedaan waaruit bleek dat toegenomen droogte, hogere temperaturen en een grotere hoeveelheid CO2 in de atmosfeer invloed hebben op de groei en sterfte van bomen. De ene kan simpelweg beter omgaan met een ander klimaat dan de andere. Vooral grote soorten en soorten die goed met droogte om kunnen gaan, profiteren van de veranderingen. Als er al sprake is van ‘verliezers’ in deze strijd om de beste plekken in het woud, zijn soorten die laag bij de grond blijven in het nadeel, zeggen de wetenschappers.
Cc-foto: alvaroas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.