Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coronapatiënt in ambulance? Toch betalen bij Belgische toltunnel

  •  
29-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
ambulance

© cc-foto: davidmacro

Een ambulance met een Covid-19-patiënt is zaterdagavond tegengehouden bij het Belgische tolstation voor de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen. De ambulance nam de snelste route naar Terneuzen, maar liep flinke vertraging op bij de toltunnel, bericht het AD.
"De slagboom bleef dicht. ,,Pas na tien minuten werd ons via de intercom verteld dat we gewoon moesten betalen.” Om de ernst van de situatie nog eens extra aan te geven werd besloten even de blauwe lichten van de ambulance aan te zetten, want misschien hadden de tolmedewerkers niet gezien dat er een ambulance met een coronapatiënt voor de slagboom stond? Het mocht niet baten."
De medewerker van het tolstation bleek onvermurwbaar. De ambulanceverpleegkundigen moesten zes euro aftikken – hetgeen nog niet zo makkelijk was omdat de chauffeur een beschermend pak droeg. Op de terugweg heeft de ambulance een andere route genomen.
cc-foto: davidmacro

Meer over:

belgië, nieuws, covid-19
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.