Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse agenten mishandelen opnieuw zwarte man

  •  
13-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-08-13-om-16.16.46
Op internet zijn videobeelden opgedoken van opnieuw een zwarte man die door Amerikaanse politieagenten wordt mishandeld. Het zou gaan om tenminste twee agenten uit New York die een verdachte blijven slaan, terwijl die volledig bekneld op de grond ligt.
De video werd gedeeld op sociaal netwerk Instagram. De precieze aanleiding van de aanhouding is onbekend, maar op de beelden is duidelijk te zien hoe de man geen kant op kan, terwijl de agenten zich op hem uitleven. Op internet wordt gespeculeerd dat het om een wraakactie van de agenten gaat, aangezien een van hen zichtbaar gewond is.
De beelden verschijnen krap een week nadat de New Yorkse politiecommissaris Bill Bratton bekendmaakte op te stappen om voor een particuliere beveiligingsorganisatie te werken. Actiegroepen probeerden al eerder het ontslag van Bratton af te dwingen, uit protest tegen aanhoudend politiegeweld in de stad. Een van de meest extreme voorbeelden daarvan is Eric Garner, de zwarte man die bij zijn aanhouding gewurgd werd door agenten en overleed. Geen van de verantwoordelijke agenten kreeg daarvoor een celstraf.
De politie in New York heeft in reactie op de nieuwe video laten weten de zaak in onderzoek te hebben en verder geen commentaar te willen geven.
Waarschuwing: schokkende beelden
Bron: IBT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.