Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse anti-homo-pizzeria wordt 'beloond' met bijna miljoen dollar aan giften

  •  
04-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pizzaria300.jpg
De ondernemer zegt op basis van zijn christelijke overtuiging homostellen niet van een huwelijkscatering te kunnen voorzien ... Lokale wet maakt de discriminatie van homostellen mogelijk
Dat ze in de VS nog niet zo ver zijn als het gaat om gelijke rechten voor homo’s, lesbiennes, transseksuelen en biseksuelen was al bekend. Maar een pizzaria die openlijk aangeeft homostellen die gaan trouwen niet van een pizza te willen voorzien, wordt door internettend Amerika ook nog eens beloond met bijna een miljoen dollar. Dat schrijft Time Magazine.
De onderneming – Walkerton, Ind. pizza- werd eerder onderdeel van een landelijke discussie door de weigering. Volgens de eigenaar komt die boycot van mensen met een andere geaardheid voort uit de bijbel. De ondernemer, Crystal O’Connor, zei in een interview met het lokale tv-station WBND-TV:
Wanneer een homostel binnen zou komen met het verzoek aan ons om pizza’s af te leveren, zouden we nee zeggen. We zijn een christelijke onderneming.
Na die uitspraak ontstond er zoveel protest dat de zaak de deuren besloot te sluiten. De pizzaria begaat met het wegzetten van homostellen geen wetsovertreding. De wetsbepaling die de religieuze vrijheid regelt in Indiana zegt dat de regering zich niet mag inmengen in de religieuze overtuiging van een onderneming, organisatie of persoon. Critici wezen er al eerder op dat de wet zou kunnen worden gebruikt om de LGBT-gemeenschap te discrimineren. Die waarschuwing is dus uitgekomen.
Cc-foto: L.Richarz

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.