Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse BuZa-minister haalt hard uit naar Rusland bij NAVO

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tillerson
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson heeft hard uitgehaald naar de ‘Russische agressie’ bij aankomst bij het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Tillerson bracht ineens de annexatie van het Krim en de lopende vete tussen Rusland en Oekraïne ter sprake. Het is de laatste NAVO-top voor de ontmoeting onder staats-en regeringsleiders op 25 mei
De voormalige voorman van ExxonMobil zou goede banden hebben met Russische president Vladimir Putin. Des te opmerkelijker de recente uitspraken.
"We willen een discussie over de opstelling van de NAVO hier in Europa, met name in Oost-Europa, in reactie op de Russische agressie in Oekraïne."
Verder eiste Tillerson dat lidstaten meer geld neerleggen omdat weinig landen de vereiste twee procent van het bbp halen. De uitspraken van de BuZa-minister komen net nadat eerder op vrijdag bekend werd dat Michael Flynn , voormalig nationale veiligheidsadviseur een boekje open wil doen over de banden van de Trump administratie met Rusland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.