Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse farmaceuten willen geen 'executiemiddelen' leveren

  •  
31-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deathrow300_01.jpg
Grootste farmaceutische vereniging roept leden op de levering te staken ... Utah heeft wet aangenomen waarin een vuurpeloton wordt toegestaan
De grootste vereniging van farmaceuten in de Verenigde Staten heeft de leden opgeroepen de middelen die voor executies worden gebruikt niet te verstrekken. De leden besloten hiertoe tijdens de jaarlijkse vergadering omdat ze de executies niet vinden passen bij de kernwaarden van hun beroep.
De ongeveer 62.000 zijn nergens toe verplicht maar vinden de mening van de vereniging wel heel belangrijk voor hun beroepsgroep. De Verenigde Staten kampt al een tijd met een tekort aan farmaceutische cocktails om terdoodveroordeelden het leven te ontnemen. De Europese bedrijven verkopen de middelen al niet meer als ze voor het uitvoeren van de doodstraf worden gebruikt. 
Vuurpeleton In de Amerikaanse staat Utah is onlangs een wet aangenomen die gevangenissen het recht geeft om een executie te laten voltrekken door middel van een vuurpeloton, indien de dodelijke injecties niet voorhanden zijn.
Flickr: Thomas Hawk

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.