7

Amerikaanse kinderen vanaf 5 jaar volgende maand gevaccineerd

Begin volgende maand beginnen de Verenigde Staten met het inenten van kinderen in de basisschoolleeftijd. Anthony Fauci, de belangrijkste gezondheidsadviseur van president Joe Biden, gaat ervan uit dat de coronavaccinatie uiterlijk half november beschikbaar is voor kinderen tussen de 5 en 11.

Tot nu toe worden kinderen pas vanaf hun twaalfde ingeënt. Omdat jongere kinderen nog niet gevaccineerd, zijn er veel corona-uitbraken op scholen.

De Amerikaanse toezichthouder FDA stelde vorige week vast dat de voordelen van vaccinatie met Pfizer/Biontech ook voor jonge kinderen groter zijn dan de risico’s. Naar verwachting zullen volgende week ook de Centers for Disease Control and Prevention (het Amerikaanse RIVM) groen licht geven voor vaccinatie vanaf vijf jaar. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor het inenten van zo’n 28 miljoen kinderen.

Kinderen krijgen een lagere dosis van het vaccin toegediend dan volwassenen. De kinderen hebben daaraan voldoende omdat hun immuunsysteem sneller reageert dan. Uit onderzoek onder enkele duizenden kinderen blijkt dat zij minder last hebben van bijwerkingen van het vaccin dan volwassenen.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)