29

Amerikaanse middenklasse verzuipt in ‘American dream’

VIDEO: Oprichter van de populaire blogsite Huffington Post roept Amerikanen op hun geld bij kleine banken onder te brengen omdat zij als enige werkgelegenheid creëren

Arianna Huffington, oprichter van de populaire blogsite Huffington Post is een campagne begonnen om de Amerikaanse middenklasse uit de crisis te trekken. ‘The American Dream’; hard werken en je aan de regels houden, geeft niet meer het gegarandeerde succes volgens Huffington.


De Amerikaanse middenklasse is het hardst geraakt door de crisis en krabbelt er ook moeilijk uit omdat door Obama’s reddingsoperatie van vele grote banken, de macht bij grote banken ligt die niet zo makkelijk geld uitlenen.

Arianne Huffington startte een campagne om mensen te bewegen hun kapitaal onder te brengen bij kleine banken. “Zij lenen makkelijker geld uit en creëren daarmee werkgelegenheid”, vertelt ze in een reportage van Tegenlicht. Huffington wil de Amerikaanse burger bewegen om slim na te denken wat ze met hun eigen kapitaal doen. The American Dream bestaat volgens haar niet meer. Harde werkers worden niet meer beloond.

Mensen moeten gaan inzien dat de verandering bij hun zelf ligt door hun geld onder te brengen bij de machthebber die voor hun een nieuw leven creëert.” In haar boek ‘Third World America: how our politicians are abandoning the middle class’ beschrijft Huffington de drie stappen tot succes. “De Amerikanen moeten hun waarden opnieuw tegen het licht houden en verder kijken dan hun materiële succes.”

Geef een reactie

Laatste reacties (29)