Laatste update 19:25
113

Amerikaanse minister van Financiën tegen Greta: ‘Kom maar terug als je economie hebt gestudeerd’

Minister van Financiën Steven Mnuchin heeft in Davos fel uitgehaald naar Greta Thunberg. De klimaatactivist moet van hem eerst maar een studie economie aan de universiteit gaan volgen, voordat ze zich buigt over hoe het Amerikaanse economische beleid zich moet verhouden tot de klimaatcrisis.

De sneren werden gemaakt tijdens een persconferentie op het het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Daar komen de politieke, zakelijke en financiële elite van over de hele wereld samen om de klimaatcrisis te bespreken.

Een verslaggever vroeg volgens CNN aan Mnuchin: Greta Thunberg heeft opgeroepen tot een afstoting van de publieke en private sector van fossiele brandstoffenbedrijven. Vormt dat een bedreiging voor de Amerikaanse economische groei? “Is zij een belangrijke econoom? Wie is zij? Ik ben in de war”, reageerde Mnuchin. “Het is lachwekkend. Nadat ze economie heeft gestudeerd aan de universiteit, kan ze terugkomen en dat aan ons uitleggen.”

CNN vroeg om commentaar aan de vertegenwoordigers van de Zweedse klimaatstrijder. “Thunberg heeft herhaaldelijk industriële landen bekritiseerd omdat ze niet genoeg doen om de crisis aan te pakken.” Eerder deze week op de conferentie zei Thunberg tegen wereldleiders dat er praktisch niets wordt gedaan om de CO2-uitstoot te verminderen, ondanks duidelijke bewijzen voor een dreigende klimaatramp.

“Beëindig onmiddellijk alle subsidies voor fossiele brandstoffen en stap onmiddellijk en volledig af van fossiele brandstoffen. We willen dit niet doen in 2050 of 2030 of zelfs 2021. We willen dit nu doen”, aldus Greta.

Geef een reactie

Laatste reacties (113)