Laatste update 13:53
61

Amerikaanse politieagent schiet zwarte man neer, weet zelf ook niet waarom

Voor de zoveelste keer heeft de Amerikaanse politie een ongewapende zwarte man neergeschoten. Charles Kinsey had beide armen in de lucht en probeerde een van zijn patiënten, een autistische man, te helpen toen hij werd neergeschoten door de politie van North Miami.

De politie was toegesneld na een melding dat er een suïcidale man met een wapen door de buurt liep. Dat bleek echter een zwaar autistische man met een speelgoedauto te zijn. Videobeelden van het incident laten zien hoe Kinsey onder schot wordt gehouden door de politie, terwijl hij op straat ligt met zijn handen in de lucht. Kinsey schreeuwt naar de politie dat de man die naast hem zit zijn patiënt is en dat hetgeen hij in zijn handen heeft een speelgoedvrachtwagentje is. Tevens probeert hij zijn patiënt te kalmeren. Tot zijn grote schok en verbazing wordt hij echter toch neergeschoten door de politie.

Kinsey kan niet geloven wat hem overkomt en schreeuwt vervolgens naar de agent: ‘Waarom schiet je me neer?’ Het antwoord: ‘Ik weet het niet’.

Het ergste vindt Kinsey echter wat daarna gebeurde. In plaats van hun afschuwelijke fout te beseffen en medische hulp te bieden aan hun onschuldige slachtoffer, werd Kinsey geboeid en op zijn buik gedraaid, waar ze hem bloedend en wel minutenlang op straat lieten liggen.

Geef een reactie

Laatste reacties (61)