Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikanen en Britten sluiten ambassades in Jemen

  •  
04-01-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
jemen_300.jpg

Maatregelen wegens toenemende dreiging ... Verhagen: zorgen over Jemen ... Nederlandse ambassade blijft open ... eerste waarschuwingen al drie weken oud … VS: al-Qaida groeit in Jemen

De Amerikaanse en Britse regeringen hebben hun ambassades in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, vanwege een terroristische dreiging met onmiddellijke ingang gesloten.
De sluiting kwam na overleg tussen de president van Jemen en de Amerikaanse bevelhebber in het gebied generaal David Petraeus. Amerikaanse inlichtingendiensten ontvingen van hun Jemenitische collega’s drie weken geleden de eerste tekenen dat er mogelijk een aanslag op handen is, aldus de New York Times.
Volgens de Amerikanen neemt de invloed van al-Qaida in het Arabische land toe. De terreurgroep zou er enige honderden leden hebben en in kracht groeien.
De Belgische krant De Tijd schrijft:
Washington heeft niet de bedoeling om naast Irak en Afghanistan nog een front te openen in de oorlog tegen het terrorisme. John Brennan, de topadviseur voor anti-terrorisme van de Amerikaanse president Barack Obama, zei dat zondag aan de tv-zender Fox. Volgens Brennan is er ‘momenteel’ geen sprake van Amerikaanse troepen naar het land te sturen.
In een verklaring stelt minister Verhagen van Buitenlandse Zaken dat hij zich zorgen maakt over de situatie in Jemen: “Op dit moment bestaat er echter nog geen reden om de ambassade te sluiten, maar we houden de situatie goed in de gaten.” 
 CC-foto: Richard Messenger  Het oude deel van de Jemenitische hoofdstad Sanaa, door de Verenigde Naties in 1986 uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.