Laatste update 16:47
45

Vluchtelingenstroom van de V.S. naar Canada komt op gang

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd vaak gekscherend gesproken over emigratie naar Canada. Voor een groeiend aantal mensen blijkt dit echter een realiteit. Kleine asielzoekerscentra aan de Canadese grens met de Verenigde Staten hebben een oproep gedaan om hulp, omdat ze de toestroom van mensen die op de vlucht zijn voor Trump niet meer aankunnen.

De afgelopen maanden zijn honderden vluchtelingen de grens overgestoken richting Manitoba, een provincie die grenst aan de Verenigde Staten. Normaal gesproken vragen hier maar 40 tot 60 vluchtelingen per jaar asiel aan. Ook Emerson-Franklin, een klein stadje in Canada boven North-Dakota, ving het afgelopen jaar meer dan 400 vluchtelingen op.

Niet meer veilig
Een groot deel van de asielzoekers is op de vlucht voor Donald Trump. Ze voelen vanwege hun achtergrond, als Afrikaan, moslim, de dreiging van de moslimban. Ze zeggen zich ook door het veranderende politieke klimaat niet meer veilig te voelen in de Verenigde Staten. Anderen wijken uit omdat ze menen dat hun asielaanvraag in de Verenigde Staten geen kans meer van slagen heeft.

Welcome to Canada
De Canadezen zeggen blij te zijn de vluchtelingen op te kunnen vangen. Ze volgen daarin hun premier die al eerder een boodschap met dezelfde strekking tweette:

Geef een reactie

Laatste reacties (45)