Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amnesty: Nederlandse aanpak illegalen deugt niet

  •  
05-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
ANP-asielzoekers300_02.jpg
Illegaal in Nederland slechter behandeld dan crimineel
Nederland blijft onverminderd de mensenrechten van illegale vreemdelingen schenden. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. Het is de conclusie van een nieuw rapport van Amnest International over de detentiecentra. Hoewel ze doorgaans geen strafbaar feit hebben gepleegd, zijn de acht- tot tienduizend vreemdelingen die jaarlijks in een detentiecentrum worden opgesloten slechter af dan criminelen in de gevangenis, zo schrijft Amnesty.
De Volkskrant meldt:
In 2008 beloofde toenmalig staatssecretaris Albayrak van Justitie nog beterschap, maar sindsdien is de ‘Nederlandse praktijk van vreemdelingendetentie niet wezenlijk verbeterd’, aldus Amnesty. ‘De belangrijkste van onze aanbevelingen zijn niet opgevolgd’, aldus directeur Eduard Nazarski van Amnesty Nederland. Volgens internationale mensenrechtenverdragen mag opsluiting alleen als laatste middel worden ingezet. Maar in Nederland is het juist de meest gangbare manier om met illegale vreemdelingen om te gaan. Vreemdelingen zitten in Nederland bovendien aanmerkelijk langer vast dan in omringende landen. Ook schiet de medische zorg in de detentiecentra volgens Amnesty nog altijd tekort.
Lees meer bij de Volkskrant: Aanpak illegalen deugt niet

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.