Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam en Rotterdam schaffen mondkapjesplicht alweer af

  •  
28-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50009590358_0904e502f3_k
Amsterdam en Rotterdam stoppen weer met de mondkapjesplicht. Die gold in beide steden sinds begin van deze maand op drukke plaatsen, zoals de winkelcentra. Vanaf maandag 31 augustus hoeven bezoekers van deze gebieden geen gezichtsbescherming meer te dragen. Dat meldt de NOS.
Volgens de veiligheidsregio in Amsterdam wordt het de komende tijd makkelijker anderhalve meter afstand te houden omdat de temperaturen omlaaggaan en het toeristisch hoogseizoen eindigt. Na een evaluatie en afhankelijk van de besmettingsontwikkeling zal de hoofdstad besluiten of de mondkapjesplicht opnieuw wordt ingevoerd of niet. Vorige week werd nog aangekondigd dat er strenger gehandhaafd zou worden op het dragen van een mondkapje en dat het niet dragen ervan tot boetes zou leiden. Rotterdam geeft geen reden waarom de proef nu wordt gestopt.
Winkeliers in zowel Amsterdam als Rotterdam hadden grote bezwaren tegen de mondkapjesplicht. Uit cijfers van een onderzoeksbureau bleek dat de drukbezochte winkelgebieden Lijnbaan in Rotterdam en Kalverstraat in Amsterdam bijna een derde minder bezoekers hadden. Dezelfde winkeliers liepen in juli nog vooraan in de roep om de invoering van een mondkapjesplicht omdat het volgens hen te druk was en de anderhalve meter niet kon worden gegarandeerd.
cc-foto: Gerard Stolk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.