Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam wil Cohen, Asscher of Halsema

  •  
21-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cohen-asscher-parool-300px.jpg
Parool peilde wie er straks burgemeester moet worden van de hoofdstad
Als het aan de Amsterdammers ligt, blijft Job Cohen nog lang burgemeester. Maar mocht er een opvolger nodig zijn, dan gooien PvdA-wethouder Lodewijk Asscher en Femke Halsema van GroenLinks hoge ogen.
Volgens de gemeentelijke onderzoeksdienst O+S wil 63% van de Amsterdammers dat Cohen nog een termijn burgemeester blijft. Een kwart van de ondervraagden kon spontaan een andere naam noemen. Daarbij viel die van loco-burgemeester Asscher het vaakst: bij 11%. De ondervraagden, representatief voor de stadsbevolking, kregen ook een lijstje met potentiële opvolgers voorgelegd, waarop Asscher overigens ontbrak. Van die lijst koos 23% procent voor Halsema. Zij wordt gevolgd door oud-VVD-minister Frank de Grave (18%). Pas daarna komen de PvdA-ministers Eberhard van der Laan (17%) en Guusje ter Horst (11%), wier namen al langer circuleren als het gaat om de opvolging van Cohen. Ruim 30% vond niemand van zijn gading op het lijstje.
Lees meer bij Het Parool.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.