Laatste update 13:39
79

Amsterdamse Airbnb-verhuurder geschorst voor weigeren Israëlische gasten

Een Amsterdamse vrouw is door Airbnb verwijderd omdat zij weigerde Israëlische gasten aan te nemen. De organisatie stelde dat er ‘geen plek is voor dit soort discriminatie’ binnen de organisatie.

De verhuurder had de gasten geweigerd toen ze zag dat ze uit Israël kwamen. Zij gaf als reden aanhanger te zijn van de BDS (boycot, desinvesteringen en sancties)-beweging die zich inzet tegen de onderdrukking van de Palestijnse bevolking.

Hierom kan ik geen gasten uit Israël accepteren. (…) Tenzij jullie vredesactivisten zijn die strijden voor een vreedzame oplossing (voor wie ik graag een uitzondering maak) moeten jullie elders op zoek

Israëliër Raz Hadas postte de reactie op zijn Facebookpagina en kreeg veel media-aandacht. Airbnb heeft vervolgens de Amsterdamse verhuurder verwijderd.

Airbnb krijgt al jaren vele klachten binnen over discriminatie jegens etnische minderheden. Veel zwarte gebruikers merken dat ze geweigerd worden als ze als zichzelf een aanvraag doen en wanneer het iemand met een witte huidskleur betreft niet. Onderzoek van Harvard University ondersteunt dat.

Vanaf volgens jaar lanceert Airbnb een vernieuwd anti-discriminatiebeleid waarmee ze het probleem van uitsluiting en racisme willen tackelen.

bron: AT5

cc foto: opengridscheduler

Geef een reactie

Laatste reacties (79)