Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdamse rechtbank op de vingers getikt om ontslag stagiaire

  •  
27-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
rechtbank300_04.jpg
MBO-studente verloor onterecht haar stageplek bij de rechtbank in Amsterdam
De rechtbank in Amsterdam moet een MBO-studente haar stageplek teruggeven. Dat heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald in een kort geding. Deze studente van het ROC Amsterdam werd naar huis gestuurd, nadat de rechtbank erachter was gekomen dat haar broer tot de zogeheten Top 600 van criminele veelplegers behoorde, meldt de Volkskrant.
De vrouw was begonnen aan een stage als juridische medewerker bij de rechtbank. Toen bekend werd dat haar broer op 12 februari voor de rechter in Amsterdam had moeten verschijnen, werd haar stage per direct stopgezet. Zelf stelde de MBO-studente niet te hebben geweten van zowel de zitting als de notering in de Top 600. Voor deze stage werd haar een Verklaring Omtrent Gedrag verleend, maar haar werd nooit naar een strafblad gevraagd, niet van haarzelf of van familieleden.
Haar advocaat, Richard Korver, had er bij de rechtbank op aangedrongen de stagiaire terug nemen, zodat de studente voor het einde van het school haar stage (van 6 maanden) kan afronden en haar afstuderen niet in gevaar komt. Deze gesprekken hebben niet tot het gewenste resultaat geleid, waarop het tot een kort geding tegen de Amsterdamse rechtbank is gekomen.
cc-foto: Shirley de Jong en screenshot Twitter

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.