Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdamse VVD: geen capuchons in de bus

  •  
15-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Flickr_Capuchon_Spunkinator_300
Aanleiding: twee overvallen in Noord ... Burgemeester Van de Laan zag in 2009 al niks in verbod ... Gemeentevervoerbedrijf: ook mensen met sjaal om weren?
De VVD-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad wil een capuchonverbod op de bus. Aanleiding zijn twee busovervallen op dezelfde plek in het stadsdeel Noord, zo meldt Het Parool. De overvaller had daarbij een groot mes en een witte capuchon op.
Het Parool haalt VVD’er Robert Flos aan:
Een rover kan zo via camerabeelden beter worden opgespoord. Ook werkt het preventief als het gelaat duidelijk zichtbaar moet zijn. Bovendien geeft het de chauffeur een objectieve reden iemand niet binnen te laten.
Flos wil in eerste instantie een verbod op ‘de risicolijnen’ in Noord, later mogelijk op meer lijnen. Volgens hem kan vervoersbedrijf GVB zo’n verbod opnemen in de huisregels, immer: “Scholen kunnen als huisregel ook petjes verbieden.”
Burgemeester Eberhard van der Laan gaat volgens zijn woordvoerder “goed naar het voorstel kijken en de mogelijkheden onderzoeken”. In 2009 zag Van der Laan, als minister, niets in een capuchonverbod.
Het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) vindt zo’n verbod onrealistisch en niet haalbaar, zegt woordvoerder Leonie Scholten. ‘Betekent dit ook dat we mensen moeten weren die een sjaal, muts of pet dragen?’
Foto-cc: Spunkinator

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.