2

Analoog meets digitaal: Facebookprofielen van wol

Moet je zien: gebreide Facebookprofielen ... Kunst met een hoog 'die wil ik ook!'-gehalte

Anne-Marie Ros is kunstenares. En op het moment heeft ze meer dan twintig muzes: Facebookprofielen.

Anne-Marie noemt zichzelf een guerilla-knitter. Sinds 2011 maakt ze ‘Mobile Guerilla Knits’. Ze struint over de sociale netwerksite op zoek naar profielfoto’s die haar inspireren en breit die vervolgens na. Het resultaat is een uniek en prachtig mini kunstwerk van wol.

Door digitale informatie naar tastbare materie te transformeren, verbindt ze de virtuele wereld met de echte wereld. En door haar breiwerkjes te delen op internet, brengt ze een nieuwe laag communicatie tot stand.

De profielen die ze breit selecteert ze zelf en uiteindelijk hoopt ze haar breisels ooit persoonlijk aan de eigenaars van de facebookprofielen te overhandigen, als een tastbare herinnering aan hun digitale of real-life ontmoeting.

De breiwerkjes hebben een hoog ‘die wil ik ook!’-gehalte. Daarom maakt Anne-Marie ze soms ook op verzoek. Tijdens de kroning breide ze een profiel van Willem-Alexander en Maxima. Maar dat is wel tegen vergoeding. Op www.rosprojects.nl kun je de overige ‘Mobile Guerilla Knits’ bewonderen. Of kijk het filmpje:

Geef een reactie

Laatste reacties (2)