5

Andrea van Pol stopt als presentator Vroege Vogels

'Tijd voor iets anders'

Andrea van Pol stopt -na drie jaar- met de presentatie van het VARA-programma ‘Vroege Vogels’. Dat heeft zij zojuist in de radio-uitzending bekendgemaakt.

Andrea vindt dit het moment om een nieuwe weg in te slaan en stopt daarom met ingang van het nieuwe seizoen. Sinds 21 januari 2007 zijn Andrea van Pol en Menno Bentveld elke zondagochtend de vaste stemmen van ‘Vroege Vogels’ op Radio 1. Sinds september van dat jaar presenteren ze ook elke dinsdagavond de televisieversie. 

Vroege Vogels is prachtig om te doen, maar ik wil naast de natuur ook weer meer actief zijn op andere gebieden, aldus Andrea van Pol. 

Andrea van Pol begon haar carrière in 1991 op de lokale radio in Amsterdam. Ze presenteerde culturele talkshows in De Balie en was presentator bij Talkradio. In het seizoen 1999-2000 werkte Andrea van Pol ook bij de VARA, toen als redacteur bij het programma ‘Laat de Leeuw’. Samen met Frènk van der Linden presenteerde ze tussen 2003 en 2005 in de Haarlemse Toneelschuur ‘De Schuurshow’. Van 2003 tot 2007 presenteerde ze ‘Pols Hoogte’, het wekelijkse kunst- en cultuurprogramma van RTV Noord-Holland. Ook was ze het afgelopen jaar presentator van de uitreiking van de Dutch Design Awards in Eindhoven en de PANL Photo Awards in Amsterdam.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)