77

Animal Cops hebben niks te doen

Update: Dierenbescherming zeer kritisch … Cavia-politie Capelle druk met kraaiende haan

De animal cops in Capelle aan den IJssel hebben vrijwel niets te doen, schrijft de Volkskrant. De meldingen die ze krijgen van overijverige burgers blijken voornamelijk vals.

De dierenpolitie is een paradepaardje van de PVV. De agenten zijn gretig als eerste geïnstalleerd in Capelle aan den IJsel door wethouder Joost Eerdmans (ex-LPF-Kamerlid, WNL-presentator en Wilders-bewonderaar). Na een maand functioneren blijkt dat de speciaal opgeleide opsporingfunctionarissen weinig om handen hebben.

De Volkskrant:

De eerste reeks klussen van de ‘animal cops’ in Capelle had meer van doen met (buren)overlast en onterechte verdenking van dierenmishandeling dan met werkelijk dierenleed, blijkt uit een inventarisatie van de eerste werkmaand van de twee dieren-BOA’s. Zo noteerden zij na een klacht over een luid kraaiende haan: ‘De eigenaar had de haan pas drie dagen en was zelf ook een beetje geschrokken van het geluid dat het dier produceerde.’ 

Enkele meldingen over ‘onverzorgde honden’ bleken loos alarm. Die waren ziek en onder behandeling van een dierenarts. De meest serieuze melding betrof een man die in zijn tuin drie sterk vervuilde honden hield. 

Om de overtollige tijd te doden worden de animal cops ook ingezet tegen burgers die op de stoep fietsen. Er komen in totaal 500 dierenpolitieagenten, heef het kabinet besloten.

Update 21:25 Trouw meldt dat de Dierenbescherming zeer kritisch staat tegenover invoering van de speciale agenten. Volgens de organisatie gaat het om een loket waar voor de rest niets achter zit. Zo is er niets geregeld voor de opvang van mishandelde dieren.

De Dierenbescherming werd pas een maand geleden door het ministerie benaderd om mee te praten over de dierenpolitie, nadat de organisatie zelf in een advertentie daarom had verzocht. “De ambtenaren gaven zelf toe dat dit veel te laat was, en dat zie je ook aan het plan dat er nu ligt. Er is onvoldoende aandacht besteed aan de slachtoffers. De nieuwe specialisatie is vooral politie, maar dieren?

Geef een reactie

Laatste reacties (77)