10

Anouk bij College Tour: meer dan een interview

Een zeer persoonlijk gesprek over haar instabiele jeugd, doodsbedreigingen van pro-Zwarte-Piet-fanaten, en het Eurovisie Songfestival

Twan moet met een goed gevoel zijn ontwaakt want de kijkcijfers van de uitzending van College Tour met Anouk waren hoger dan met met welke gast dan ook dit seizoen. Maar liefst 618.000 Nederlanders stemden af op het programma. Stromae, Afrojack, Famke Janssen en Jerry Springer moesten allemaal hun meerdere in haar erkennen. Bekijk College Tour en je begrijpt direct waarom.


Anouk, de vrouw die publiekslieveling werd door ‘Nobodys wife’, erna uit de zichtbaarheid verdween om weer als vertegenwoordiger voor Nederland hoge ogen te scoren bij het Eurovisie Songfestival, legt gegijzeld door zichtbare zenuwen zichzelf bloot aan Twan Huys, de studenten in de zaal en natuurlijk de kijkers.

Anouk toont haar kwetsbare kant in het interview wanneer ze vertelt over haar liefde voor haar kinderen, haar eigen jeugd in verschillende pleeggezinnen en internaten (maar ze haast zich te vertellen dat ze het haar moeder heeft vergeven er niet voor haar te zijn geweest). Maar dan, onverwachts, komt de felheid naar voren als het over Zwarte Piet gaat. Een fragment van voormalig thaibokser Remy Bonjasky bij Pauw aan tafel waarin hij aangaf dat toen hij zich niet en plein public tegen Zwarte Piet durfde te keren Anouk dat wel durfde en die uitspraak zorgt voor de nodige ontroering bij de zangeres. Doordat zij de deuren opende, durfde Remy dit later alsnog te doen. De doodsbedreigingen aan haar adres stapelden zich achter elkaar op en ze heeft er ‘in elk geval twee slapeloze nachten aan overgehouden’.

Dit moet je zien: Anouk bij NTR College Tour.

Foto: Instagram Anouk

Geef een reactie

Laatste reacties (10)