Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anti-corruptie waakhond: schenking flat aan Pechtold kon niet door de beugel

  •  
23-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
33358282056_3141ac72f6_z
De Nederlandse overheid moet beter toezicht houden op de integriteit van politici. Dit is een van de aanbevelingen die anti-corruptie waakhond Greco doet. Deze organisatie valt onder de Europese Raad.
Als voorbeeld noemt Greco in een rapport het appartement dat D66-leider Alexander Pechtold ontving van een Canadese kennis. De flat, ter waarde van 135.000 euro, had opgegeven moeten worden volgens de regels die gelden voor Kamerleden. Pechtold hield het er destijds op dat het om een privé-kwestie ging. Als lid van de Tweede Kamer ben je echter ook gehouden aan het opgeven van schenkingen die niet met werkzaamheden als parlementariër samenhangen, stelt Greco . Pechtold houdt het bij eerdere verklaringen over deze kwestie, laat zijn woordvoerder aan De Telegraaf weten.
Concluderend sluit Greco haar rapport af met de vaststelling dat van zeven eerdere aanbevelingen op het gebied van integriteitsregels er slechts drie zijn doorgevoerd. Twee zijn half overgenomen en met de overige twee is niets gedaan door de Nederlandse overheid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.