Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antwerpse moslim krijgt korting op verdoofd schaap

  •  
16-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
279 keer bekeken
  •  
offerfeest_300_01.jpg
Wie zijn schaap tijdens het islamitische Offerfeest laat verdoven betaalt geen 25, maar 15 euro voor de slachting
Het stadsbestuur in Antwerpen wil moslims stimuleren om aan het dierenwelzijn te denken tijdens het Offerfeest. Wie zijn schaap voor de slachting laat verdoven, ontvangt een korting van 10 euro op de slachting. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.
Het Offerfeest begint dit jaar op 16 november. In Antwerpen kunnen moslims die dag kiezen naar welke slachtvloer ze hun schaap brengen: één met en één zonder verdovingsapparatuur. Wie zijn schaap laat verdoven, betaalt geen 25, maar 15 euro voor de slachting.
In voorgaande jaren wilde het stadsbestuur moslims ook al stimuleren om schapen te sparen door af te zien van de slachting en daarvoor in de plaats een gift te doen aan een goed doel, maar dat had weinig succes. Dit jaar gaf de stedelijke Adviesraad het stadbestuur de raad om moslims te verleiden met een financiële meevaller, maar of dit succes zal hebben is afwachten. Islamitische slachtvoorschriften stellen dat dieren zonder verdoving geslacht moeten worden.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.