45

Arabische lente: Volgt Wallstreet?

Tijdschrift Adbusters start campagne 'bezet Wallstreet op 17 september'

Het tijdschrift Adbusters is een campagne gestart om zoveel mogelijk demonstranten zover te krijgen op 17 september Wallstreet te bezetten. De bedoeling is dat minimaal 20.000 participanten bijeenkomen op Lower Manhatten en daar tenten, keukens en geweldloze barricades opzetten met als doel: Een aantal maanden de Amerikaanse beurs bezetten in de hoop dat de Amerikaanse president hun eis zal inwilligen en een eind maakt aan corruptie in Washington.

Geïnspireerd door de massale protesten in het Midden-Oosten en het jongerenprotest in Spanje, willen de oprichters van de campagne ‘de grootste bederver van de Amerikaanse democratie’ aanpakken: Wallstreet, ‘het financiële Gomorra van Amerika’, aldus de campagneleiders. 

Zoals iedere opstand gaat ook deze gepaard met een eis: De Amerikaanse president Barack Obama moet een presidentiële commissie opdragen een eind te maken aan de invloed van geld op de Amerikaanse vertegenwoordigers in Washington. Met andere woorden: er moet en eind gemaakt worden aan corruptie in Washington.

Lees meer over de plannen op de website van Adbusters

Geef een reactie

Laatste reacties (45)