Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arbeidsinspectie doet inval wegens uitbuiting Oosteuropese arbeiders

  •  
28-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
brabant_300.jpg
Brabantse tuinder verplichtte 80-urige werkweek, betaalde 4 euro per uur
Een Brabantse tuinder wordt verdacht van de uitbuiting van 90 Oosteuropese arbeiders. De mannen en vrouwen moesten lange dagen werken en werden gehuisvest onder slechte omstandigheden. De Arbeidsinspectie heeft met behulp van de politie vrijdag een inval gedaan bij het bedrijf.
BN/De Stem schrijft:
Het OM viel het bedrijf binnen na diverse klachten van werknemers. De arbeiders woonden ook op het terrein van de tuinder. Zij zouden slechts 4 euro per uur hebben gekregen, moesten 80 uur per week werken en sliepen met 5 mensen in een container. Er zouden op het terrein maar 3 wc’s zijn geweest, die na hevige regenval verstopt zaten en overliepen. ,,De situatie was volstrekt onacceptabel”, vat een zegsvrouw van Migrada samen.
Migrada is een belangenvereniging van arbeidsmigranten. Volgens de FNV tonen dergelijke invallen, die de laatste tijd vaker plaatsvinden, slechts het topje van de ijsberg.
Bekijk het videoverslag bij Omroep Brabant.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.