0

Argentijnse gemeente verbiedt miss-verkiezingen

'Wedstrijden lokken geweld uit tegen mooie vrouwen' ... Gemeenteraad vindt verkiezing seksistisch

De gemeenteraad van Chivilcoy, nabij de hoofdstad Buenos Aires, heeft een verbod uitgevaardigd op het houden van miss-verkiezingen. De evenementen zijn volgens de raad seksistisch en lokken geweld tegen vrouwen uit.


In Argentinië zijn, net als in veel andere Latijns-Amerikaanse landen, de miss-verkiezingen een manier om te voorzien in de niet aflatende behoefte aan vrouwelijk schoon op tv. De jonge vrouwen die deelnemen hopen zo kans te maken op een baan bij een van de omroepen.

Chivilcoy wil dat de lokale feesten voortaan opgeluisterd worden met andersoortige evenementen, zoals een verkiezing van het mooiste carnavalsmasker of een kennisquiz. Volgens de raad leiden de miss-verkiezingen tot een ongezonde obsessie met uiterlijk, wat weer resulteert in ziektes als bijvoorbeeld boulimie en anorexia.

Het Nationaal Instituut tegen Discriminatie en Xenofobie voert campagne tegen het houden van miss-wedstrijden op scholen omdat ze leiden tot geweld tegen meisjes die te mooi zouden zijn, meldt de BBC.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)