Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Argentijnse president besmet met corona na toediening Russisch Spoetnik-vaccin

  •  
04-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Argentine government honors Abuelas y Madres de Plaza de Mayo

© epa09092205 A handout photo made available by the Presidency of Argentina shows Argentina's President Alberto Fernandez (R) with the president of Mothers of Plaza de Mayo Linea Fundadora, Tat

De Argentijnse president Alberto Fernández (62) is positief getest op het coronavirus ondanks dat hij in januari gevaccineerd is met het Russische middel Spoetnik en een drie weken later een tweede dosis ontving. Hij meldt op Twitter dat hij zichzelf heeft laten testen nadat hij hoofdpijn kreeg en lichte koorts van 37,3 graden.
De peronistische president is in zelfisolatie gegaan. Hij voelt zich verder ‘fysiek goed’. Binnen een dag werd via een tweede test, de betrouwbaardere PCR-methode, vastgesteld dat hij inderdaad besmet is.
Geen van de vaccins die wordt ingezet tegen corona garandeert totale bescherming. Het Russisch instituut dat Spoetnik vervaardigt wenst de president spoedig herstel en stelt dat het vaccin voor 91,6 procent van de personen beschermt tegen besmetting en voor 100 procent tegen kritieke gevolgen. Volgens het instituut zal de president snel herstellen als hij daadwerkelijk besmet blijkt.
Argentinië, dat 45 miljoen inwoners telt, heeft inmiddels zo’n 2,4 miljoen besmettingen geregistreerd. 56.000 inwoners zijn overleden na besmetting met het virus. 650.000 Argentijnen zijn inmiddels volledig gevaccineerd.
Geen video? Klik hier.
Foto: President Fernandez reikte 23 maart een onderscheiding uit aan de voorzitter van de mensenrechtenorganisatie Moeders van de Plaza de Mayo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.