Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Armoede onder ouderen wordt overschat

  •  
11-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
ANP-Ouderen300.jpg
Slechts 2,6 procent ouderen arm, tegenover 6,5% van de gehele bevolking ... Onderzoekers: Krol (50+) gebruikt stereotypen om beeldvorming te beheersen
De gedachte dat ouderen veel vaker in armoede zouden leven dan de rest van de bevolking klopt niet. Volgens onderzoekers Harry van Dalen en Kène Henkens is 2,6% van de ouderen arm, tegenover het gemiddelde van 6,5% over de hele bevolking. Daarmee reageren ze onder andere op de wijze waarop Henk Krol (50+) de situatie voorstelt waarin ouderen zouden verkeren.
Ook veel burgers denken dat ouderen het zwaarder te verduren hebben dan jongeren. 32% gelooft dat ouderen armer zijn dan de jongere populatie, 28% denkt dat het ongeveer gelijk is. Volgens de onderzoekers is het scheve beeld hardnekkig omdat stereotypen de beeldvorming beheersen. Ouderen zouden kwetsbaar, eenzaam en arm zijn. En politici als Krol maken maar al te graag gebruik van dit beeld.
Henkens maakt zich vooral druk om jongeren en ouderen voor wie ontslag dreigt, mensen met een goed aanvullend pensioen hebben het beduidend beter.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.