Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arnold Karskens gearresteerd in België

  •  
07-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
flickr_brussel_noord_300.jpg
Verslaggever De Pers onderzocht grote groep op het station van Brussel-Noord overnachtende asielzoekers
De Pers-verslaggever Arnold Karskens is in Brussel gearresteerd tijdens een reportage over asielzoekers die op het station van Brussel-Zuid overnachten.
De Pers schrijft over de arrestatie op station Brussel-Noord:
Verslaggever Arnold Karskens van De Pers was er aan het werk voor een reportage. Buiten was hij getuige hoe een man door twee agenten aan zijn revers het gebouw werd uitgesleept. Toen hij daarvan een foto maakte riep de dienstdoende commissaris dat het fotograferen van politieagenten verboden was. Na protest is Karskens gearresteerd wegens ‘verstoring van de openbare orde’. Tijdens zijn detentie werd de opname van het brute politieoptreden van zijn camera gewist. Volgens Karskens is het wissen van opnamen over een van de grootste maatschappelijke problemen van dit moment, namelijk asielopvang, censuur. Volgens de Belgische politie zou Karskens aan opruiing hebben gedaan. Karskens ontkent dat stellig en de aanklacht is dan ook binnen enkele uren ingetrokken.
Foto CC: Tuinslak

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.