Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asielkinderen in noodopvang Den Haag mogen naar school

  •  
01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school300_03.jpg
Nederlands onderwijs is doorgaans voorbehouden aan statushouders
De gemeente Den Haag heeft een school opgezet voor asielzoekerskinderen die nog in een noodopvang zitten. Doorgaans is Nederlands onderwijs alleen voorbehouden aan statushouders, maar Den Haag acht het belangrijk dat vluchtelingen en asielzoekers een zinvolle dagbesteding hebben. De ‘Welkom School’ wordt gerund door een aantal professionele leraren en vrijwilligers.
Vanwege het groeiende aantal vluchtelingen en het tekort aan plekken in asielzoekerscentra, zitten vluchtelingen soms maanden aaneen in een noodopvang. Kinderen krijgen er vaak geen onderwijs, terwijl ze eigenlijk wel leerplichtig zijn.
In de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Dekker een aantal voorstellen gedaan om alle kinderen van asielzoekers zo snel mogelijk naar school te krijgen. Zo zullen gemeenten geld krijgen om leegstaande gebouwen om te bouwen tot schoollokalen.
In 2015 zijn er circa 4901 leerplichtige kinderen tussen de 4 en 11 jaar en zo’n 5920 jongeren tussen de 12 en 17 jaar. De staatssecretaris verwacht volgend jaar zo’n 13.000 leerplichtige kinderen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.